Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: До кінця року ми завешимо реконструкцію молекулярно-генетичної лабораторії Національного інституту раку, який не можуть зробити уже три роки

3 червня 2020
1253

Міністерство охорони здоров’я України  завершує розробку проекту реконструкції молекулярно-генетичної лабораторії Національного інституту раку. Після проведення відповідної експертизи розпочнеться його реалізація. МОЗ розраховує, що реконструкція молекулярно-генетичної лабораторії Національного інституту раку буде завершена до кінця цього року, максимум — у січні-лютому 2021 року.

Про це Міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

“Це ще одне із так званих “досягнень” попереднього керівництва МОЗ. Станом на початок квітня в нас навіть не було проекту на реконструкцію цієї лабораторії (ред. Національного інституту раку). Зараз ми закінчуємо проект, потім будуть проведені відповідні експертизи, тендер і почнеться будівництво. За розрахунками, ми повинні закінчити в січні-лютому наступного року. Але ставлю завдання, щоб ми завершили до кінця цього року”, - підкреслив Максим Степанов. 

За словами Міністра охорони здоров’я, проект не можуть завершити уже третій рік поспіль. При цьому реконструкція та оснащення молекулярно-генетичної лабораторії, яка дасть змогу проводити в Інституті алогенні трансплантації кісткового мозку – дуже важливий крок не лише для закладу, але і для сфери загалом.