Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Майже 700 тисяч українців не отримали вчасно другу дозу вакцини проти COVID-19

27 червня 2022
2151

Станом на 26 червня майже 700 тисяч українців не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерне щеплення. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

«З об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень складає близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базовий курс вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерну дозу», — зазначив Ігор Кузін. 

Загалом, першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб. 

Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень. 

Водночас медична інфраструктура з вакцинації наразі дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах. Лише за минулий тиждень працювали майже 2500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Щеплювали українців 463 мобільні бригади. Актуальний перелік пунктів щеплень можна знайти за посиланням bit.ly/vaccinationpoints.

За цей же період найефективніша робота пунктів щеплень, з огляду на їх кількість та кількість проведених щеплень, спостерігається у Волинській і Тернопільській областях та у м. Києві. 

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин — майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

«Зараз особливо важливо піклуватись про себе та здоров’я близьких, адже цим ми не лише зберігаємо власне життя, а й даємо змогу медикам працювати задля порятунку постраждалих внаслідок війни. Тому закликаю всіх, хто ще не отримав необхідне щеплення, надолужити пропущене», — підсумував Ігор Кузін. 

Нагадаємо, якщо у закладі охорони здоров’я немає вакцини, то варто звернутись до головного лікаря. Якщо він не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області — https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja. У випадку, якщо не вдалося владнати ситуацію, зверніться до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я — 0 800 60 20 19.