Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Майже 5,5 млн грн отримала на ремонт Чернігівська міська лікарня № 3 у межах UNITED24

6 грудня 2022
787

Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради отримало понад 5,4 млн грн на ремонт рентгенвідділення, частково знищеного внаслідок бойових дій. Таке рішення ухвалено на засіданні Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я. 

Медзаклад стане першим проєктом UNITED24 з відбудови медичної інфраструктури.

«Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я в межах платформи UNITED24. Зокрема, додано можливість скеровувати кошти на модернізацію державних та комунальних закладів охорони здоров’я, пошкоджених внаслідок бойових дій, а також оновлення та модернізацію державних та комунальних багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування. Це особливо актуально під час дії воєнного стану та відбудови інфраструктури України після війни», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з  питань цифрового розвитку, голова Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я Марія Карчевич.

Зазначена сума – з пожертви футбольного клубу «Динамо» (Київ). Команда грала благодійні матчі для збору коштів саме для відновлення зруйнованого відділення Чернігівської лікарні № 3. 

«Благодійними були й наші матчі — Match for peace #StopWarInUkraine. Загалом відбулося 15 таких поєдинків. Знаковою стала гра в Ліверпулі з ФК «Евертон». Саме завдяки цій грі та підтримці президента футбольного клубу буде відновлено зруйновану лікарню в Чернігові», — зазначив раніше на підписанні меморандуму про співпрацю між «Динамо» (Київ) та фандрейзинговою платформою UNITED24 перший віцепрезидент ФК «Динамо» (Київ) Віталій Сівков.

Загалом перераховано 250 000 фунтів стерлінгів.