Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Майже 2 тисячі медзакладів подали пропозиції для укладення договору за спрощеною процедурою

20 грудня 2022
409

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) завершила прийом пропозицій від медичних закладів на підписання договорів на 2023 рік за спрощеною процедурою. Свої пропозиції подали 1890 медичних закладів. 

Найбільше медзакладів подали свої пропозиції з таких областей:

- Харківська — 147,

- Дніпропетровська — 146,

- Вінницька — 105.

За інформацією НСЗУ, пропозиції подавали медзаклади з усіх областей України, в тому числі з регіонів, які межують із зонами бойових дій. Наприклад, 69 медзакладів з Миколаївської області, 74 — із Запорізької, 36 — з Херсонської.

Оскільки надзвичайно важливо було забезпечити,  щоб усі медичні заклади, де б вони не знаходились, мали змогу укласти договір та отримувати кошти від держави за свою роботу, процес контрактування  спростили

Спеціалізовані медичні заклади не подавали додаткових документів, якщо планували укласти договори за тими самими напрямами, що і у 2022 році. Спрощена форма контрактування дозволяє пришвидшити процес укладення договорів. 

Довідка: загалом НСЗУ отримала 11 421 пропозицію. З них 9 327 уже підтверджені та очікують на проєкт договору.

Медзаклади, які планують розширити напрями медичних послуг у 2023 році та у яких відбулися зміни в документах чи місцях надання послуг, подаватимуть пропозиції за повною процедурою у січні.