Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікування ВІЛ за кордоном і в Україні

30 травня 2022
1141

Лікування ВІЛ є ефективним лише за умови безперервного приймання антиретровірусної терапії (АРТ). Саме тому важливо навіть в умовах війни за жодних обставин не ставити лікування на паузу.

Де отримати АРТ, якщо ви перебуваєте за кордоном?

Якщо внаслідок повномасштабної агресії росії ви вимушено перемістилися за кордон, зверніться в одну з клінік, що надають подібну допомогу українцям. Така допомога стала можливою завдяки ініціативі «АРТ українцям за кордоном».

Повний перелік клінік у різних країнах світу наведений за посиланням.

Для звернення бажано мати із собою інформацію про історію лікування від ВІЛ-інфекції. Але якщо у вас немає жодних медичних документів, це не стане на заваді отримання АРТ. У такому випадку за вашою згодою лікар запитає необхідну інформацію в колег з України, і ви зможете отримати максимально якісну допомогу.

Де отримати АРТ, якщо ви перебуваєте в Україні?

Українці, які живуть із ВІЛ і залишилися в Україні, як і раніше, можуть отримати антиретровірусну терапію. Тепер — за місцем фактичного перебування.

Якщо ви залишилися у своєму місті, отримати АРТ ви можете в Центрі СНІДу або в кабінеті «Довіра», де перебуваєте на обліку. Якщо вам довелося виїхати з місця постійного проживання, зверніться в Центр СНІДу чи кабінет «Довіра» в новому місті.

Інформацію щодо закладів, де можна отримати терапію, як за кордоном, так і в Україні, ви можете знайти в телеграм-боті #АРТпоруч.