Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарні в різних куточках України отримають станції StarLink

26 березня 2022
3051

Українським медичним закладам та установам у сфері охорони здоров’я передано 590 станцій супутникового інтернету StarLink американської компанії SpaceX. Завдяки терміналам StarLink лікарні матимуть безперебійний доступ до супутникового інтернету. У разі перебоїв зі зв’язком кожна станція зможе роздавати якісний Wi-Fi на десятки пристроїв. 

«Станції глобальної супутникової системи Starlink уже розгортаються в закладах охорони здоров‘я в різних куточках країни. Наші лікарні завдяки широкосмуговому супутниковому інтернету від SpaceX зможуть завжди залишатися на зв’язку. В умовах війни це надзвичайно важливо», — повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За словами міністра, системи StarLink будуть використовуватися закладами охорони здоров’я під час відключення або за появи проблем з основою мережею. Це дозволить лікарням мати доступ до супутникового Інтернету навіть у зонах, де через активні бойові дії тимчасово відсутній зв’язок. 

Забезпечити лікарні системи StarLink вдалося завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я з Міністерством цифрової трансформації.

Довідка: Starlink — це глобальна супутникова система, що дозволяє забезпечити швидкісний інтернет.