Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарні прифронтової Харківщини отримали 13 кисневих станцій, ангіограф та низку критично важливого обладнанням

22 березня 2023
307

МОЗ продовжує посилювати лікарні у прифронтових областях критично важливим обладнанням. З початку повномасштабної війни лікарні Харківської області отримали 13 кисневих станцій, ангіограф, 3 рентгенівські апарати та інше обладнання, необхідне для порятунку життя та здоров’я українців. Про це міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час робочого візиту на Харківщину.

Також напередодні до медзакладів регіону було також поставлено 13 КТ-апаратів, на яких вже проведено більше ніж 10 000 досліджень для пацієнтів. 

«Ворог прицільно і жорстоко руйнує медичні заклади, особливо в наближених до лінії фронту регіонах. Руйнувань та пошкоджень зазнають не лише стіни, а й дороговартісне обладнання. Саме тому наше головне завдання — системно забезпечувати та підсилювати лікарні необхідним обладнанням, особливо ті, що є наближеними до зон проведення бойових дій. Адже вони першими беруть на себе основний потік постраждалих внаслідок війни, надають медичну допомогу та оперативно реагують на виклики, спровоковані повномасштабним вторгненням росії», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Значну частину обладнання придбано у межах спільних зі Світовим банком та Глобальним фондом проєктів МОЗ, централізованих закупівель Медичними закупівлями України, центрами громадського здоров’я, зокрема й коштом фонду UNITED24 та у межах гуманітарної допомоги.

Міністр охорони здоров’я України зазначив, що МОЗ й надалі працюватиме над оновленням матеріально-технічної бази лікарень, а керівництво кожного медичного закладу має докласти максимум зусиль, аби обладнання було змонтовано та введено в експлуатацію в максимально короткі терміни. Адже його пряма функція — працювати на користь пацієнтів та забезпечити якісну діагностику та лікування. 

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я повідомляло про 10 кисневих станцій та низку критично важливого обладнання, яке отримали лікарні Чернівецької області.