Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарні Львівщини отримали 16 кисневих станцій та низку критично важливого обладнання – Віктор Ляшко

26 вересня 2022
1825

Медичні заклади Львівщини продовжують отримувати необхідне дороговартісне обладнання. Від початку року лікарні у Львівській області отримали 16 кисневих станцій та критично важливе обладнання. Про це міністр охорони здоров’я України повідомив під час робочої поїздки на Львівщину. 

За словами Віктора Ляшка, до області загалом протягом цього року надійшло 62 автомобілі швидкої медичної допомоги, 1 ангіограф, 4 анестезіологічні апарати, 18 апаратів вакуумної терапії ран, 2 електрохірургічні та 2 рентгенівські пересувні апарати, 5 апаратів рентгенівських стаціонарних, 22 УЗД-апарати, 3 електрокардіографи, 48 капнографів, 4 манекени, 20 моніторів пацієнта та лабораторне обладнання. 

«Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами допомагає власникам лікарень, органам місцевого самоврядування покращувати матеріально-технічну базу медзакладів. За допомогою коштів державного бюджету, проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 було закуплено значну частину обладнання для лікарень різних регіонів України. Усі наші лікарі повинні бути забезпечені всім необхідним для надання належної відповіді на виклики в системі, що спровокувало повномасштабне вторгнення росії в Україну», – зазначив Віктор Ляшко. 

Також Віктор Ляшко наголосив, що керівництво кожного медичного закладу має докладати максимум зусиль, аби обладнання було змонтовано та введено в експлуатацію у максимально короткі терміни та рятувати життя й здоров’я українців. Адже його головна мета — забезпечення якісної діагностики та лікування пацієнтів.

Загалом від початку повномасштабної війни до лікарень Львівської області вже доставлено й розподілено понад 297 одиниць медичного обладнання та приладів. 

На сьогодні у Львівській області є 13 медичних закладів, де пацієнти можуть отримати послуги з лікування інсультів та інфарктів. Завдяки забезпеченню Міністерством охорони здоров’я України лікарень критично необхідним медичним обладнанням, пацієнти мають ширший доступ до високоякісної медичної допомоги. 

Наприклад, цього року МОЗ разом із ДП «Медзакупівлі України» встановили сучасне ангіографічне обладнання на Львівщині. Таке обладнання дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорювання або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі, поширення пухлинного процесу та інші процеси та хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається.

Також ангіограф допомагає кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда. Лікарні систематично отримують сучасне обладнання, що дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини та покращити надання спеціалізованої допомоги пацієнтам. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляв, що в лікарні  Дніпропетровщини встановлено 19 кисневих станцій та низку важливого обладнання.