Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарні Херсонщини отримали 7 «швидких» та низку критично важливого обладнання — Віктор Ляшко

5 квітня 2023
172

У війну МОЗ продовжує активно працювати над забезпеченням українських лікарень сучасним та дороговартісним медичним обладнанням. 

Так, після деокупації частини територій Херсонської області лікарні отримали низку критично важливого обладнання, зокрема: 7 автомобілів швидкої медичної допомоги, анестезіологічний апарат, 20 апаратів вакуумної терапії ран, апарат рентгенівський з С-аркою та 6 апаратів рентгенівських стаціонарних та пересувних, 6 апаратів ШВЛ, 6 кисневих станцій, 6 моніторів пацієнта та лабораторне обладнання. 

Крім того, для потреб медичних закладів було доставлено ще 41 генератор. Про це міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час робочої поїздки до регіону. 

«Херсонщина – це незламний регіон, як і його медики, які щохвилини працюють та міцно тримають медичний фронт. Попри постійні обстріли та небезпеку медичні заклади області продовжують справлятися з викликами, спричиненими російською збройною агресією, та надавати медичну допомогу пацієнтам, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. – Сьогодні завдяки спільній роботі органів місцевого самоврядування, за допомоги коштів державного бюджету, проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 була закуплена значна частина медичного обладнання. Ми продовжуємо боротися та працювати задля розвитку системи охорони здоров’я, аби покращити доступ наших громадян до якісних та таких необхідних медичних послуг».

Зазначимо, що Міністерство змінило підхід до розподілу обладнання, аби сприяти більш раціональному його використанню. Тож медичні заклади будуть отримувати медичне обладнання відповідно до своєї ролі в госпітальному окрузі. Таке рішення дозволить розподіляти його більш ефективно та уникнути ситуацій, коли дороговартісне обладнання не використовується через брак попиту серед пацієнтів або відсутність відповідних фахівців. 

Загалом від початку повномасштабної війни до лікарень Херсонської області вже доставлено й розподілено 355 одиниць медичного обладнання та приладів. Найближчим часом очікується постачання ще додаткового обладнання. 

Також сьогодні міністр подякував за ініціативу генеральному директору Рівненської центральної міської лікарні Євгенію Кучереку, який цього дня особисто передав допомогу від свого закладу одній із лікарень міста Херсон. Це приклад підтримки колег, який варто брати за приклад іншим для того, щоб всі українці в цей тяжкий для країни час мали доступ до якісної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляло, що лікарні Рівненщини отримали низку критично важливого обладнання для якісної діагностики та лікування пацієнтів.