Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарі і медсестри Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» навчатимуться у найкращих фахівців світу

5 листопада 2018
3672

Канадський Фонд «Діти Чорнобиля» виділив 800 тисяч канадських доларів для того, щоб фахівці лікарні SickKids продовжили навчальну програму для українських лікарів і медсестер.

Ці кошти будуть використані в рамках «Програми стажувань для педіатрів України», яку вже 5 років поспіль реалізує SickKids із канадським Фондом «Діти Чорнобиля» та Конгресом українців у Канаді.

Головним завданням «Програми стажувань для педіатрів України» є навчання медиків та трансформація педіатричної допомоги задля забезпечення довгого та здорового життя українських дітей. Основними форматами навчання є стажування українських медиків в лікарнях SickKids, де вони можуть спостерігати за роботою відомих в усьому світі канадських лікарів.

Також це консультативні візити спеціалістів SickKids до України, протягом яких вони надають практичні консультації, рекомендації щодо проведення хірургічних операцій, а також проводять лекції і тренінги. За 5 років 28 лікарів SickKids приїжджали допомагати з навчанням фахівцям різних українських клінік. Це буде перша системна співпраця національної лікарні «ОХМАТДИТ» у межах «Програми стажувань для педіатрів України».

Канадські лікарі з SickKids проводитимуть тренінги в Києві, а українські медики стажуватимуться в Канаді. Передусім онкологи та фахівці, що займаються трансплантацією кісткового мозку.

Нагадаємо, у липні делегація лікарні «SickKids» тісно співпрацювала з адміністрацією «ОХМАТДИТу», зустрічалася із десятьма найбільшими благодійними фондами та спонсорами, що впродовж багатьох років допомагають лікарні. Канадські експерти  відзначили роботу медиків «ОХМАТДИТу»: лікарі відкриті до навчання і взаємодії і прагнуть зміцнювати рівень медицини в Україні. За результатами візиту канадські фахівці надали низку порад щодо фінансування закладу, його структури та регулювання внутрішніх процесів: https://bit.ly/2AbAK5c.

Читайте також