Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ковідні лікарні Одещини повністю забезпечені киснем - Олександр Комаріда

1 листопада 2021
2613

Заклади охорони здоров’я Одеської області, які працюють із хворими на COVID-19, повністю забезпечені киснем для потреб кисневої терапії. Інформація, яка озвучується нині у засобах масової інформації, є недостовірною. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Одеська область нині споживає 22 тонни кисню на добу: 

  • заклади першої хвилі, які лікують хворих на ковід, споживають майже 15 тонн кисню, 
  • заклади другої хвилі - майже сім тонн кисню. 

У лікарні Одеської області надійшло майже 30 тонн кисню.

Споживання КНП “Міська клінічна інфекційна лікарня” м. Одеса становить 5,5 тонни, за добу поставлено 5,7 тонни кисню. На залишках лікарні - понад 5 тонн кисню.

“На залишках в Одеській області зараз перебуває близько 30 тонн кисню. Щоби схожих екстрених ситуацій не траплялося, влада області, і міста Одеса зокрема, мають більш ефективно розпоряджатися цим ресурсом та за необхідності - перерозподіляти його”, - наголосив Олександр Комаріда.

Щоденно підприємства області виробляють 18 тонн кисню. Додатково з інших регіонів протягом тижня в область буде поставлено 80 тонн АТ ЛіндеГаз Україна та 16 тонн - із ТОВ Карпатинафтохім.

Завтра на онлайн-брифінгу міністерства охорони здоров’я перший заступник міністра Олександр Комаріда детальніше розповість про постачання кисню для лікування хворих з COVID-19.