Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

ЮНІСЕФ продовжує надавати підтримку Україні

30 серпня 2022
2588

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко долучився до робочої зустрічі з представниками дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за участі виконавчої директорки ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Під час розмови сторони обговорили питання психічного здоров'я українців, зокрема дитячого населення, та питання доставки лікарських засобів та забезпечення права на медичну допомогу для українських поранених та полонених на тимчасово окупованих територіях.

«Допомога, яку ми отримуємо від ЮНІСЕФ як нашого постійного та стратегічного партнера, – неоціненна для медичної сфери, особливо під час війни. Тисячі тонн гуманітарної допомоги, лікарських засобів, медичного обладнання та транспорту – це лише частина тієї підтримки, яку ми відчуваємо, проте впевнений, що так буде і надалі, адже маємо ще багато спільних проєктів та потреб. Також сьогодні для нашої перемоги над ворогом потрібно, щоб міжнародна спільнота засудила  терористичні дії росії. Зокрема, ми так і не маємо ні доступу, ні даних про те, як надається і чи надається взагалі медична допомога нашим пораненим та полоненим, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. На жаль, у полоні є і медичні працівники, яких окупанти цинічно не відпускають, порушуючи тим самим правила ведення війни», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Крім того, під час зустрічі йшлося про необхідність збільшення бюджету ЮНІСЕФ для України на наступний рік. Зокрема, домовились про співпрацю в облаштуванні бомбосховищ у навчальних закладах, покращення психосоціальної допомоги, підтримку багатодітним сім'ям та інше.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ надає Україні 30 автомобілів для транспортування вакцин та понад 1,5 мільйона доз різних вакцин. Надані автомобілі оснащені спеціальним холодильним обладнанням  з об’ємом для транспортування  вакцин 4 куб. м за температурного режиму +2…+8 С˙, що дозволить доставляти необхідний запас вакцин до будь-якого закладу охорону здоров'я в межах області.