Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Японія надасть Україні кошти для закупівлі медичного обладнання

30 квітня 2022
437

Уряди України та Японії підписали угоду, яка передбачає надання гранту для закупівлі спеціального обладнання для українських лікарень. Мова йде про 300 мільйонів японських єн, або 2,61 мільйона доларів США, які будуть спрямовані на придбання медичного та супутнього обладнання для України.

Цей грант дозволить покращити матеріально-технічну базу медичних закладів нашої країни. 

«Щодня ми бачимо, як увесь цивілізований світ підтримує Україну та нашу медичну сферу. Через війну, розв’язану росією, Україна втратила не лише значну частину медичних закладів, а й необхідне обладнання та матеріали. Тому зусилля МОЗ та наших партнерів направлені на відновлення потужностей медичної системи, аби пацієнти в різних куточках країни були забезпечені якісними медичними послугами», – зауважив Олексій Яременко.

За грант від уряду Японії Україна планує закупити ендоскопи, а також супутнє обладнання. Ще частина коштів буде спрямована на навчання медичного персоналу. 

Нагадаємо, що 15 квітня розпорядженням Кабінету Міністрів було схвалено  проєкт угоди між урядом України та урядом Японії, що передбачає домовленості та основні напрями залучення кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва з метою реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проєкту «Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення».