Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як у регіонах відзначили Європейський тиждень імунізації

27 квітня 2018
4713

В Ужгороді школярі провели флешмоб-акцію, в Одесі організували квест для дітей, у багатьох областях провели брифінги, конференції і семінари.

Школярі ужгородської лінгвістичної гімназії закликали робити щеплення та піклуватися про своє здоров’я. Вони вишли на площу міста із лозунгами «Я щеплень не боюсь», «Піклуйся про здоров’я», «Уяви собі світ без вакцин».

 

В Одесі діти шукали вакцину. Такий квест провели в дитячій міській поліклініці №6. Діти у компанії героїв мультфільмів розгадували загадки, із знайдених букв збирали слова на тему здоров'я і профілактики.

У Полтаві фахівці Департаменту охорони здоров’я провели брифінг, у Івано-Франківську - прес-конференцію, на Волині - семінар-нараду з лікарями-педіатрами та сімейними лікарями.

У Донецькій області також провели семінари з актуальних питань імунізації для медичних працівників та працівників освіти, робота яких пов’язана з дітьми та підлітками. Крім того, тут фахівці спілкувались з вчителями та учнями про щеплення і чому їх боятись не варто. Медпрацівники косультували пацієнтів в амбулаторіях, працівників сільських рад, торгівельних центрів, підприємств.

В рамках Європейського тижня імунізації у Миколаєві провели День педіатра.

Нагадаємо, уперше за останні 7 років в Україні наявна достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацією всі вікові групи, які цього потребують. Рівень імунізації в Україні зростає. Охоплення плановими щепленнями проти кору у 2017 році збільшилось більш ніж удвічі і перевищило 90%. Водночас, рівень вакцинації від таких небезпечних хвороб, як дифтерія, кашлюк та правець залишається критично низьким. Так, наприклад, за даними Центру громадського здоров’я, минулого року лише половину українських дітей віком 18 місяців вакцинували від дифтерії, правця та кашлюку і менше половини дорослих пройшли планову ревакцинацію від дифтерії та правця. Проти поліомієліту щеплено 75%, проти гепатиту В — 50% дітей.

Докладніше про вакцинацію і наявність вакцин, календар профілактичних щеплень: http://moz.gov.ua/immunization 

Використані фото офіційного сайту міста Одеси, відео Ужінформ

Читайте також