Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ізраїль продовжить підтримувати Україну в протистоянні російській агресії

18 травня 2022
427

Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців та й надалі допомагатимуть пацієнтам з онкологією. Про це Віктор Ляшко повідомив за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров'я Ізраїлю Ніцаном Горовицем та послом Ізраїлю в Україні Михайлом Бродським. 

Наразі на безоплатному лікуванні в ізраїльських лікарнях вже перебувають українські діти з онкологічними захворюваннями. Очікується, що найближчим часом ще близько десяти дітей зможуть потрапити на лікування.

Також нині розглядається механізм залучення ізраїльських клінік, які працюють на території України, до допомоги в лікуванні пацієнтів з онкологією.

«Вдячний колегам з Ізраїлю, які майже 3 місяці, протягом яких Україна протистоїть збройній агресії рф, нам надають систематичну підтримку. Сьогодні ми говоримо не лише про гуманітарну допомогу та прийом українців на лікування в ізраїльські клініки, а й про потужну підтримку на міжнародній арені. Зокрема, на засіданні Європейського бюро ВООЗ Ізраїль підтримав резолюцію України щодо призупинення регіональних зустрічей у рф та перенесення офісу ВООЗ з неінфекційних хвороб за межі росії», –  заявив Віктор Ляшко.

За час повномасштабної агресії російської федерації Ізраїль відправив до України 10  «швидких» та понад 500 тонн гуманітарної допомоги, серед якої – медикаменти, витратні матеріали, аптечки та турнікети. 

Окрім того, Ізраїль надав польовий шпиталь, який півтора місяця працював на Львівщині. За цей час там надали допомогу 6 000 українських пацієнтів. 

За словами міністра охорони здоров'я, сьогодні в Україні вже розпочато роботу над планом відновлення медичної інфраструктури, яка постраждала від війни. Тому наразі гостро постає питання донорської допомоги, яка буде спрямована на відбудову медичних закладів. Також ізраїльським інвесторам готові запропонувати конкретні напрямки для інвестицій у відновлення сфери охорони здоров'я.