Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Іспанія планує долучитися до відбудови пошкоджених медзакладів у рамках державно-приватного партнерства

20 липня 2023
270

Уряд та приватні підприємства Іспанії готові надати фінансову та консультаційну підтримку Україні у відбудові медичних закладів на територіях, які постраждали від повномасштабної війни. Мова про співробітництво у рамках державно-приватного партнерства.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра охорони здоровʼя Сергія Дуброва з делегацією представників уряду Іспанії, зокрема Міністерства промисловості, торгівлі та туризму,  й представників бізнесу.

«Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку українського народу та допомогу, яка надається. За понад 15 місяців війни росія пошкодила 1377 об’єктів медзакладів та зруйнувала вщент ще 184 об’єкти. Більшість з них ми плануємо відновлювати. Але зараз мова не лише про відновлення до того стану, який був перед війною, а і про подальшу реконструкцію та модернізацію», — повідомив перший заступник міністра. 

Представники уряду Іспанії запевнили у постійній підтримці України та бажанні взяти участь у подальшій відбудові медичних закладів. Йдеться про території, де медична інфраструктура зазнала найбільших пошкоджень та руйнувань.

Зі свого боку, в МОЗ акцентували на тому, що Україні вже вдалося повністю відновити 341 об’єкт медзакладів, ще 412 об’єкти — відновлені частково. Значна частина цих медзакладів була відновлена за підтримки міжнародних партнерів.

Сторони також обговорили перспективи подальшого партнерства у сфері реабілітації та протезування. 

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляло, як вимушеним переселенцям отримати безоплатну медичну допомогу в Іспанії.