Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Інформація про медичне забезпечення тимчасово переміщених українців за кордоном відтепер доступна на сайті МОЗ

29 квітня 2022
463

Більшість європейських країн надають широкий спектр безоплатних медичних послуг для українців, які змушені були шукати прихисток за кордоном через початок повномасштабної війни росії на території України. Міністерство охорони здоров'я акумулювало інформацію з українських та міжнародних джерел, аби тимчасово переміщені особи за кордоном в кілька кліків змогли отримати необхідну інформацію про медичні послуги в тій чи іншій країні.

«Турбота про здоров'я залишається одним із головних пріоритетів для мільйонів українських громадян, які були вимушені поїхати за кордон. Відтепер на сайті МОЗ доступна верифікована інформація з українських та міжнародних джерел щодо медичного обслуговування в європейських країнах, які прихистили найбільше наших громадян. Україна і надалі турбуватиметься про кожного свого громадянина, який тимчасово отримав прихисток за кордоном», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

На сайті вже доступна вичерпна інформація про те, як вимушеним переселенцям отримати безоплатну медичну допомогу в таких країнах як Польща, Словаччина, Німеччина, Франція, Чехія, Румунія, Словенія та Молдова. Перелік країн постійно поповнюється.

Зокрема, на офіційному ресурсі МОЗ можна дізнатися:

  • верифіковані контакти медичних закладів; 
  • перелік послуг, що доступні вимушеним переселенцям безоплатно;
  • інформацію про те, де отримати консультації лікаря українською мовою, як оформити рецепт на ліки та багато іншого.

Інформація щодо медичного забезпечення вимушених переселенців за кордоном доступна за посиланням.