Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ілля Ємець посилює співпрацю МОЗ з фармацевтичним бізнесом, щоб ефективніше протистояти коронавірусу

19 березня 2020
5206

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець налаштований посилювати співпрацю Уряду та фармацевтичних компаній задля боротьби з коронавірусом. Зокрема це стосується спрощення процедури реєстрації  антисептичних та стерилізуючих засобів, необхідних для дезінфекції.

Про це Міністр заявив 19 березня під час зустрічі в МОЗ з національними виробниками України. 

Як повідомили представники фармацевтичних компаній у ході зустрічі, зараз в Україні законодавчо заблокована процедура реєстрації  антисептичних та стерилізуючих засобів, а саме ці засоби є одним з найдієвіших кроків у протистоянні COVID-19.

“Нам дуже важливо розібратися з тим, чому протягом кількох років в Україні не ухвалено закон, який підтримує національного виробника. Тому що зараз, в умовах боротьби з коронавірусом, ми повинні вживати всіх заходів для захисту українців від інфекції. Нам потрібні швидкі і дієві кроки”, - заявив Міністр. 

Крім того, як наголосив Ілля Ємець, співпраця держави та фармацевтичного бізнесу буде вкрай важливою у процесі реформування системи охорони здоров’я України.

 “Оскільки наша мета – запровадження державного медичного страхування, то нам важливо думати про ресурси наповнення страхової медицини не лише з державного бюджету, а й з інших джерел”, - резюмував Міністр.