Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ігор Іващенко: Україна отримала від Китаю та Польщі найбільшу гуманітарну допомогу за весь час пандемії COVID-19

26 червня 2020
3333

Заступник Міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Ігор Іващенко зустрів гуманітарну допомогу з Польщі. 

13 вантажівок доставили дезінфікуючі засоби, медичні маски, рукавички, захисні костюми та лицьові щитки. Передача гуманітарного вантажу відбувалася за участі посла Республіки Польща Бартоша Цихо, представників Фонду міжнародної солідарності та Європейській комісії. 

«Польський гуманітарний конвой – це найбільша гуманітарна допомога, яку отримала Україна під час пандемії коронавірусної хвороби», — підкреслив Ігор Іващенко.

«Вантаж, надісланий до України, буде розподілений між Державною службою з надзвичайних ситуацій України, Міністерством оборони України, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій та закладами охорони здоров’я. Окрема адресна доставка товарів буде здійснюватися в місто Слов’янськ», – розказав заступник міністра. 

Напередодні до України прибув гуманітарний вантаж з Китаю. Захисні екрани для обличчя, маски, рукавиці, захисні окуляри та захисні костюми розподілені між 36 структурами в Україні, що мають додаткову потребу у засобах індивідуального захисту.

«МОЗ робить рішучі кроки до подолання епідемії, спираючись на успішний досвід країн Євросоюзу та світу. Взаємна підтримка та допомога у такий непростий час – запорука успішного вирішення спільної світової проблеми та побудова тісної дружньої взаємодії», – резюмував заступник Міністра Ігор Іващенко.