Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Європа долучатиметься до відновлення зруйнованих лікарень в Україні

25 червня 2022
1820

За чотири місяці війни ракети та снаряди ворога пошкодили 628 об’єктів медичних закладів та ще 118 зруйнували, без можливості їх подальшого відновлення. Наразі Міністерство охорони здоров’я України вже напрацьовує план відновлення медичної інфраструктури в деблокованих регіонах та залучатиме до цього фінансову допомогу міжнародних партнерів.

Зокрема, сьогодні Україна потребує не лише інвестицій у будівництво закладів охорони здоров'я, а й в оснащення їх необхідним обладнанням. 

«Тисячі квадратних метрів зруйнованих лікарень, знищене вщент медичне обладнання, тисячі лікарів, які повинні отримати найсучасніші умови для роботи. Аби відновити все це сьогодні Україна, як ніколи, потребує зовнішньої фінансової допомоги. Тому нині на міжнародній арені ми просимо об'єднатися навколо допомоги Україні. Адже тисячі наших громадян, які зазнали жахів війни, повинні якнайшвидше бути забезпечені якісними медичними послугами», — сказав Богдан Боруховський під час виступу на Столичному конгресі з питань охорони здоров'я та медицини, який цими днями проходить у Берліні. 

За словами заступника міністра охорони здоров'я, ряд світових лідерів у галузі медичного обладнання, зокрема компанії Philips та Siemens, вже висловили готовність всебічно брати участь у масштабному відновленні українських лікарень.

Окрім того, міжнародні партнери з будь-якого куточка світу можуть долучитися до відновлення системи охорони здоров‘я України, зробивши донацію на фандрейзинговій платформі UNITED24 за напрямом «медична допомога».

Нагадаємо, що в Україні вже сформоване чітке бачення відновлення системи охорони здоров’я України після наслідків війни.