Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Естонія долучиться до посилення медичної інфраструктури України

26 вересня 2022
2429

Естонія надасть Україні модульні госпіталі для посилення медичної інфраструктури постраждалих від війни регіонів, а також долучиться до розвитку системи реабілітації. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда за результатами зустрічі з Міністром економіки та інфраструктури Естонії Рііною Сіккут та Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууско.

«Наразі у нас є актуальна потреба в модульних конструкціях з можливістю автономної роботи. Колеги з Естонії зможуть поставити нам такі модулі та мобільні госпіталі для того, щоб їх можна було використовувати під час відновлення зруйнованих будівель ЗОЗ. Я дуже вдячний нашим партнерам за підтримку та спільну роботу на перемогу України. Лише завдяки спільним діям ми зможемо перемогти ворога», – розповів Олександр Комаріда. 

Також естонські колеги братимуть участь у розвитку системи реабілітації України, зокрема долучатимуться до обміну досвідом щодо психічної та фізичної реабілітації. Водночас одним з питань співпраці стане розвиток ІТ-рішень для галузі охорони здоров’я.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розповідало, як українці, котрі втікають від війни, можуть отримати медичну допомогу в Естонії.