Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Епідемічна ситуація в Україні значно краща, ніж в європейських країнах – Віктор Ляшко

20 грудня 2021
418

Станом на сьогодні лише 2 із 25 регіонів України, Волинська та Запорізька області, не виконують умови виходу із червоного рівня епіднебезпеки.Решта 23 регіони або вже виведені із червоного рівня, або будуть виведені найближчими днями рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

«Вже друга зима проходить в умовах пандемії, і часті подорожі та зустрічі в закритих приміщеннях створюють реальну небезпеку суттєвого зростання передачі вірусу. Цього року ситуація ще більш ускладнена тим, що в європейських країнах превалює варіант вірусу «Дельта», який і в Україні в жовтні – листопаді призвів до чергового і найбільшого спалаху хвороби», – зазначив міністр

Також очільник МОЗ нагадав, що пандемія коронавірусної хвороби не закінчилася, і нам загрожує новий його штам «Омікрон», який виявлений вже у більше ніж у 90 країнах світу. Можливі наслідки циркуляції та домінування  нового штаму поки достеменно не відомі. 

Тому вакцинація – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел: вебсайту МОЗ https: //moz.gov.ua/, вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.