Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Два перинатальні центри України отримали інкубатори з безперебійним живленням за сприяння Олени Зеленської

24 травня 2022
237

У Криворізький перинатальний центр та Харківський обласний клінічний перинатальний центр були доставлені інкубатори з безперебійним живленням, які прибули до нашої країни з Франції. 

Навіть в умовах війни в Україні, на щастя, народжуються діти. Але, на жаль, це відбувається під постійними обстрілами та за відсутністю нормальних умов. Тому кількість передчасних пологів нині збільшилася, й багатьом новонародженим потрібна цілодобова апаратна підтримка. Інкубатори з безперебійним живленням допоможуть у виходжуванні немовлят. 

Нові два апарати вдалося отримати завдяки спільним зусиллям «Лікарів без кордонів» та місцевого бізнесу у Франції, який об’єднався для підтримки України під час благодійної вечері «Ukraine unify». Проєкт був ініційований дружиною Президента України Оленою Зеленською та реалізований за сприяння Посольства України у Франції. 

«Я вдячна за чуйність, яку виявляють наші французькі партнери. Вдячна не лише як перша леді – а як жінка й мати, — прокоментувала подію Олена Зеленська. — Наші діти народжуються на війні, та обов’язково мають вижити – щоб рости у мирі».

Нагадаємо, що раніше «Лікарі без кордонів» допомогли отримати ще два інкубатори, які були відправлені у Миколаїв.