Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Два мобільні рентгенапарати направлені у лікарні деокупованої Херсонщини

8 листопада 2022
2330

Міністерство охорони здоров’я, зважаючи на масштаби руйнувань та пошкоджень українських медичних закладів, щодня працює над забезпеченням належного доступу українців до необхідних медичних послуг, особливо — на деокупованих територіях, які значною мірою постраждали від дій російських окупантів.

За 8 місяців повномасштабної війни російська федерація пошкодила 1100 обʼєктів медичних закладів, на жаль, 144 з  них зруйновано вщент. Крім того, окупанти продовжують заподіювати значну шкоду медичній інфраструктурі, грабуючи лікарні та вивозячи з них дороговартісне обладнання, іноді просто знищують його.

На звільнених територіях Міністерство охорони здоров’я спільно з урядом, органами місцевої влади та міжнародними партнерами працює над відновленням медичних закладів та забезпеченням їх необхідним обладнанням. 95 обʼєктів вже повністю відновлені, 204 обʼєкти — частково.

Чергові два мобільні рентгенівські діагностичні апарати на суму понад 7,37 млн грн направлені до Нововоронцовської центральної лікарні та Великоолександрівської лікарні, що знаходяться у деокупованих районах Херсонщини. 

«Війна поставила багато непростих викликів перед системою охорони здоров’я, які маємо вирішувати у режимі 24/7. Один з них — повернення українців на деокупованих територіях до нормального життя та забезпечення їх необхідною медичною допомогою. Постачання сучасного обладнання у медичні заклади на звільнених територіях, і не тільки там, триватиме, а лікарні відновлюватимуть свою роботу», — підкреслив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Апарати придбані за кошти спеціального фонду Державного бюджету України на 2022 рік за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Нове обладнання дасть можливість лікарям якісніше й оперативніше здійснювати обстеження пацієнтів, а значить — ефективніше надавати необхідну медичну допомогу. 

Нагадуємо, щотижня партнери з усього світу продовжують підтримувати Україну, передаючи необхідну гуманітарну допомогу