Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Донецький національний медуніверситет очолила нова керівниця – Майя Єрмолаєва

10 травня 2023
158

Після проведення Міністерством охорони здоров’я України аудиту діяльності Донецького національного медичного університету (ДНМУ) були виявлені численні факти порушення бюджетного законодавства та незаконного використання коштів державного бюджету. Це стало підставою для ротації виконувача обов’язків ректора – було ухвалене рішення про «перезавантаження» керівництва. 

Новою керівницею ДНМУ стала професорка Майя Єрмолаєва, завідувачка кафедри внутрішньої медицини №1 ДНМУ. 

Останні воєнні роки та місяці були дуже складними для ДНМУ — у 2014 році переїзд з Донецька до Краматорська, Слов'янська, Лимана, Маріуполя, а минулого року — до Кропивницького. Проте заклад вистояв та продовжив освітній процес на новому місці. 

Перед новопризначеною очільницею стоїть непросте завдання — забезпечити якісний освітній процес та належне функціонування всіх служб закладу вищої освіти (далі — ЗВО), в тому числі щодо організації розподілу випускників в інтернатуру, проведення вступної кампанії, підготовки до акредитації освітніх програм тощо.

Міністерство охорони здоров’я України наголошує, що будь-який прояв безвідповідальності чи корупційних складових у ЗВО є неприпустимим. Тому МОЗ і надалі буде моніторити та оперативно реагувати на подібні ситуації.  

Довідково:

Зараз в ДНМУ навчається 1 590 студентів, 672 інтерни, 12 аспірантів, протягом 2022 року тут навчалися 746 лікарів-слухачів.

Підготовка здійснюється на рівні вищої освіти за спеціальностями: «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія», «Фармація, промислова фармація», «Публічне управління та адміністрування».

У структурі ДНМУ також діють Науково-дослідницький інститут травматології та ортопедії та Лиманський медичний фаховий коледж, що здійснює підготовку на рівні фахової передвищої освіти за спеціальністю «Медсестринство» (освітня програма «Лікувальна справа»).