Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Донати рятують: реанімобіль, придбаний коштом UNITED24, допоміг врятувати 11-річну дитину в Сумах

3 травня 2023
251

У Сумах під час пожежі 11-річна дівчинка врятувала братів і сестру. Над ранок у будинку одного з приватних секторів міста сталася пожежа. У домі перебувало четверо малолітніх дітей, яких чомусь залишили на найстаршу 11-річну Нікіту. Вона не розгубилася і спробувала загасити пожежу. Коли це не вийшло, винесла на руках одно- та чотирирічних дітей. Пʼятирічний Давид вибіг сам. 

«Давид був уже на вулиці, я намочила водою рукав і пробиралася до Богданки і Сашка, щоби їх винести», – розповідала Нікіта працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області. 

На  крик дітей збіглися сусіди. Вони й викликали екстрені служби. 

Тим часом у будинку горіли меблі, побутова техніка, вогонь перекинувся на покрівлю і перекриття і швидко поширювався. Однак співробітникам ДСНС вдалося загасити пожежу. 

«Коли автомобіль швидкої медичної допомоги прибув на виклик, у Нікіти були всі ознаки отруєння димом: слабкість, загальмованість, знижена сатурація (рівень кисню в крові нижче норми – Авт.)... Наша бригада транспортувала її до лікарні, роблячи дорогою кисневу терапію (інгаляцію кисню – Авт.). Це якраз був сучасний реанімобіль, який ми між собою називаємо мобільною палатою інтенсивної терапії, подарований в межах ініціативи UNITED24. Усього у нас їх 23», – говорить медичний директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Максим Новіков.

Наразі дівчинка вже одужала. Вона стала місцевою героїнею. Батьки дітей з інших палат, сусіди приносили їй солодощі та фрукти – «за відвагу».