Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

До регіонів України доставлено ще 324 потужних генератори

19 квітня 2023
260

З січня по березень 2023 року до регіонів України, які найбільше постраждали від війни, було доставлено 324 генератори потужністю від 9 кВт до 264 кВт та загальною вартістю 3,7 млн доларів США. З яких 166 генераторів надійшло до медичних закладів України. 

Генератори були надані у рамках проєкту «Зміцнення стабільності теплопостачання населення України», що виконується Управлінням ООН з обслуговування проєктів в Україні (UNOPS) за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF). Проєкт реалізується у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й обласними військовими адміністраціями України. 

«Ця зима без перебільшення була найтяжчою для України за всі роки незалежності. Постійні атаки ворога на нашу енергетичну інфраструктуру ставили під загрозу і роботу медичної, тобто життя та здоровʼя багатьох українців. Завдяки активній підтримці міжнародних партнерів та отриманим генераторам нам вдалося забезпечити електроживлення лікарень, а отже і безперебійний доступ пацієнтів до необхідної медичної допомоги. Я щиро дякую всім за небайдужість та надійне плече підтримки Україні у складний час випробувань», – зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. 

Кожен із генераторів спрацьовуватиме у разі аварійного відключення електрики та постачатиме напругу в мережу. У разі надзвичайної ситуації та завдяки автономним джерелам живлення у медичних закладах безперебійно працюватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання.

«Те, що країна подолала всі виклики минулої зими, це величезне досягнення, яке можна віднести передусім до неймовірної стійкості народу України», — зазначив Тім Ларднер, регіональний директор ЮНОПС в Україні. – Робота триває: у 2023 році потрібні мільярди доларів, щоб відновити пошкоджену критичну інфраструктуру та закласти основи зеленого та процвітаючого майбутнього для України. ЮНОПС продовжуватиме співпрацювати з партнерами, включно з UHF, щоб допомогти спрямувати ресурси туди, де вони найбільше потрібні, та ефективно використовувати їх на благо народу України».

Зазначимо, що зараз проєкт завершено, однак генератори й надалі будуть доступні як альтернативні джерела електроенергії, що дозволить людям мати доступ до основних комунальних послуг, якщо збої в електропостачанні повторюватимуться.