Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

До користування телемедичними платформами залучено 272 заклади охорони здоровʼя України

22 грудня 2022
191

МОЗ продовжує працювати над інтеграцією телемедичних рішень. Нині проєкт USAID України підтримує запровадження 7-ми проєктів надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини на базі використання 5-ти телемедичних платформ. Вони були надані МОЗ України фізичними та юридичними особами як благодійна або гуманітарна допомога для задоволення потреб у сфері охорони здоров’я в умовах воєнного стану в Україні та в період реабілітації після нього. 

Робота над впровадженням телемедичних проєктів наразі відбувається в 19 регіонах України, де задіяно 272 заклади охорони здоровʼя та залучено у використання телемедичних платформ близько 900 лікарів.

З травня 2022 року медичні послуги із застосуванням телемедицини було проведено 785 навчальних сесій та семінарів, а також близько 1100 телемедичних консультацій.

«Технології з кожним днем покращують якість надання медичних послуг і ключове значення наразі мають комунікації, – коментує заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. – Телемедицина дозволяє налагодити відносини між медичними працівниками та пацієнтами, а також запропонувати більш дешеві, швидкі та ефективні рішення щодо діагностики та лікування різноманітних захворювань».  

Нині телемедичні технології не лише спрощують комунікацію між лікарем та пацієнтом, але насамперед – рятують життя людей.

Застосування сучасних цифрових рішень дозволяє забезпечити якісний та швидкий доступ до медичної допомоги  українцям в усіх куточках країни, зокрема і в тих регіонах, де йдуть активні бойові дії.

Нагадаємо, штучний інтелект дозволяє віддалено аналізувати показники здоровʼя вагітних українок.