Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Для виписування електронних рецептів будуть використовуватися відомості Державного реєстру лікарських засобів України

26 липня 2022
3120

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до власних актів, які забезпечують електронну інформаційну взаємодію між Державним реєстром лікарських засобів України (ДРЛЗ) та іншими державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Таке рішення дозволить передавати відомості ДРЛЗ, який є єдиним достовірним джерелом відомостей про зареєстровані в Україні лікарські засоби, до інших державних електронних інформаційних ресурсів та використовувати ці відомості для надання електронних публічних послуг.

«Міністерство охорони здоров’я України в першу чергу налагоджує електронну взаємодію між ДРЛЗ та ЕСОЗ для того, щоб можна було використовувати відомості ДРЛЗ для виписування електронних рецептів через ЕСОЗ та відпуску лікарських засобів за електронними рецептами», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Доступ до даних ДРЛЗ буде надаватися через прикладний програмний інтерфейс (API) після укладення договору про інформаційну взаємодію між МОЗ та держателем (розпорядником) іншого державного електронного інформаційного ресурсу та необхідних технічних налаштувань.

При цьому суб’єкти владних повноважень матимуть можливість отримувати відомості Державного реєстру лікарських засобів України на безоплатній основі.