Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Денис Шмигаль: З початку року в Україну було поставлено більш як 40 млн доз вакцин проти COVID-19

29 грудня 2021
733

Очікується, що вже найближчим часом рівень вакцинації дорослого населення від коронавірусу перетне позначку у 50%. Про це під час засідання Уряду сказав Денис Шмигаль. 

За словами Прем'єр-міністра, цьогоріч позитивні зміни торкнулися усіх складових медичної системи: пацієнтів, лікарів та інфраструктури. За кожним із цих напрямів було зафіксовано суттєвий прогрес.

“Багато позитивних змін та результатів. Зокрема, лікарям підвищено зарплату, у середньому на 30%. Також 3 мільйони пацієнтів користуються програмою “Доступні ліки”, яка була розширена цього року майже на 50%. В цьому році закуплено більше ніж 700 нових автомобілів швидкої допомоги”, – зазначив Прем'єр-міністр.

Окрім того, за останні 12 місяців було оновлено сотні приймальних відділень опорних лікарень та закуплено сотні одиниць медичного обладнання. Також суттєво збільшено фінансування профілактики та лікування інфарктів, інсультів та онкозахворювань.

“Якщо говорити мовою цифр, то, наприклад, у 2020 році на лікування раку держава виділяла трохи більше 3 мільярдів гривень. А вже цього року ця сума зросла до 5 мільярдів гривень. І так само ми збільшуємо фінансування по кожній сфері, адже розуміємо, що всі ці мільярди гривень трансформуються у якісну нову медичну систему, яка рятує десятки й сотні тисяч життів українців”, – зауважив Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, цього року зусилля Міністерства охорони здоров'я, в більшості, були сконцентровані на боротьбі з пандемією. Всього на протидію коронавірусній хворобі від початку року Уряд виділив понад 35 мільярдів гривень. Ця сума була розподілена на доплати медикам, закупівлю кисню та кисневих станцій, фінансування тест-лабораторій та багато інших важливих речей.