Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлений у 29 адміністративно-територіальних одиницях

3 вересня 2020
5690

Державна комісія з питань ТЕБ та НС на засіданні 3 вересня переглянула поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19. «Червоний» рівень встановлено у 29 адміністративно-територіальних одиницях, «помаранчевий» — у 89, «жовтий» — у 139. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу за результатами засідання комісії.

«Рівні епідемічної небезпеки визначені за чіткими ознаками, які встановлені відповідною постановою уряду, а саме: за кількістю заповнених лікарняних ліжок, числом тестувань та нових випадків захворювання на COVID-19 протягом 14 днів на 100 тисяч населення», — підкреслив Міністр Максим Степанов. 

За результатами засідання комісії, прийнято рішення встановити з 00:00 годин 7 «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19:

 

  • в Івано-Франківській області: м. Івано-Франківськ, м. Коломия, м. Калуш, Косівський та Тисменицький райони;
  • в Одеській області: м. Біляївка та м. Ізмаїл, а також Болградський район; 
  • в Рівненській області: м. Дубно та Костопільський район; 
  • у  Тернопільській області: м. Тернопіль, м. Бережани, м. Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони;
  • в Харківській області: Великобурлуцький район;
  • у Чернівецькій області: м. Чернівці та Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький, Сторожинецький райони; 
  • у Чернігівській області: Бобровицький район.

 
«У порівнянні з минулим засіданням комісії, коли було встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у 21 районі або місті, зараз цей рівень поширюється на 29 адміністративно-територіальних одиниць. Водночас місто Острог, яке два тижні перебувало на “червоному” рівні епідемічної небезпеки, зараз, згідно з показниками, вийшло з цього рівня і перебуває на “помаранчевому”», —  зазначив Міністр Максим Степанов.

Очільник МОЗ наголосив, що з «червоного» рівня також вийшли Городенківський район Івано-Франківської області та Радивилівський район Рівненської області.

Поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19