Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Центри медицини катастроф західного регіону отримали 9 позашляховиків

28 жовтня 2022
2184

Дев’ять регіональних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали евакуаційні позашляховики, які будуть використовуватись для роботи команд медицини катастроф з метою реагування на загрози з боку агресора та транспортування пацієнтів із важкодоступних населених пунктів. 

Йдеться про Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Рівненську, Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Хмельницьку та Вінницьку області. 

Отримання автомобілів відбулось у рамках гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф Швейцарської благодійної асоціації «Free Ukraine» («Вільна Україна») за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та міжнародних партнерів. 

Лише у жовтні Центри медицини катастроф отримають 30 таких автомобілів, загалом – йдеться про 100 автомобілів, які надійдуть до національної системи  медицини катастроф. 

Нові евакуаційні автомобілі — унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, через що не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів; дизельні двигуни; високий кліренс, до того ж у них відсутня складна електроніка. 

Загалом до кінця року в рамках гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф Міністерству охорони здоров’я України будуть передані 100 нових евакуаційних і швидких автомобілів.

Проєкт загалом профінансовано Free Ukraine у партнерстві із міжнародними організаціями: World Health Organization, Ukrainian Embassy in Great Britain, AstraZeneca, Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO), Free Ukraine, British-Ukrainian Aid, Aide Médicale et Caritative France-Ukraine, Yellowblue Force Foundation, Canada-Ukraine Foundation за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Проект також мав пріоритетну увагу і підтримку з боку Посольства України в Швейцарії в межах зростаючої співпраці у гуманітарному напрямку між урядами України і Швейцарії.

Долучитись та підтримати проєкт можна на сайті Асоціації https://freeukraine.ch/donate-now/ або за реквізитами:

Free Ukraine, адреса: 16 Rue Etienne-Dumont, 1204 Geneva, Switzerland [email protected]

IBAN: CH61 0900 0000 1453 7343 3

BIC: POFICHBEXXX

Довідка: Благодійна асоціація «Free Ukraine» заснована у 2014 році і базується у Женеві, Швейцарія.

Ця некомерційна організація об’єднує українську діаспору, а також представників інших національностей у Швейцарії та за кордоном, які прагнуть підтримати Україну та докладають зусиль, щоб зробити країну безпечною для життя і здоров’я людей. З початку війни Free Ukraine передала Україні понад 120 «швидких» та евакуаційних автомобілів.

Волонтери Free Ukraine за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій запустили новий мобільний застосунок з мінної безпеки MineFree (minefree.info), який попереджає українців про наближення до відомих вибухонебезпечних зон та надає доступ до актуальних інтерактивних мап.