Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Центр контролю та профілактики хвороб США заявив про виділення Україні $17 млн на відновлення системи громадського здоровʼя

14 грудня 2022
286

Центр контролю та профілактики хвороб США (CDC) заявив про виділення додаткових 17 млн доларів США на фінансування відновлення системи громадського здоров’я в Україні. Це було озвучено під час робочої зустрічі міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка та головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна з представниками CDC у Вашингтоні.


«З цих 17 млн доларів США 5,3 млн будуть спрямовані на запобігання, виявлення та реагування щодо стримування стійкості росту до протимікробних препаратів, 7,7 млн — на посилення систем епіднагляду та можливостей лабораторій, 2,6 млн — на посилення управління надзвичайними ситуаціями у сфері громадського здоров’я та 1,2 млн — на вдосконалення систем модернізації даних. Частина коштів буде направлена на подальшу підтримку та розвиток навчального курсу з польової епідеміології для українських спеціалістів, що позитивно вплине на безпеку громадського здоров’я України. Ми вдячні нашим партнерам за те, що в цей складний час для українського народу вони стоять пліч-о-пліч та підтримують медичну систему та систему громадського здоров'я в Україні», — зазначив міністр.

Під час зустрічі обговорили протистояння викликам, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, зокрема були визначені ключові напрями підтримки системи охорони здоров'я ресурсами CDC. 

Зустріч пройшла у рамках робочого візиту міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка та головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в США з метою поглиблення співпраці та налагодження співпраці з американськими партнерами.