Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Буковинський державний медуніверситет очолив новий ректор – Ігор Геруш

16 червня 2023
910

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підписав контракт про трудові відносини з новим керівником Буковинського державного медуніверситету (БДМУ). Ним став переможець конкурсу на посаду ректора — проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат медичних наук і доцент – Ігор Геруш.

Перед новопризначеним очільником стоїть низка важливих завдань, в тому числі затвердження стратегічного плану розвитку закладу вищої освіти на наступні 5 років, вдосконалення системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти, проведення вступної кампанії, підготовки до акредитації освітніх програм тощо.

Крім того, серед пріоритетних завдань також є розвиток закладу вищої освіти у напрямі цифровізації навчального процесу, оновлення освітньо-наукової інфраструктури, забезпечення успішного складання інтегрованих тестових іспитів КРОК-1, КРОК-2, підвищення видавничої та публікаційної активності викладачів, зокрема, у наукових виданнях, що індексуються у базах даних Scopus та/або Web of Science тощо. 

Міністерство охорони здоров’я України вітає з призначенням на цю відповідальну посаду нового керівника БДМУ, аби, попри складний воєнний час забезпечити ефективне функціонування медуніверситету та загалом освітнього процесу у закладі. 

Довідково: 

Буковинський державний медуніверситет – сучасний багатопрофільний заклад вищої медичної освіти, в якому навчаються близько 7500 здобувачів освіти, інтернів та лікарів-слухачів. 

В університеті налічується 50 кафедр у складі 6 факультетів, навчально-науковий інститут післядипломної освіти та фаховий коледж. 

У закладі створений один з найбільших в Україні симуляційних центрів загальною площею 800 м2, який обладнано сучасним симуляційним обладнанням – роботами-симуляторами манекенами, тренажерами та фантомами.