Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Безплатні поїздки для 100 медичних закладів України: проєкт Uber з МОЗ та київським благодійним фондом для підтримки медичних спільнот

23 серпня 2022
3494

Київ: Uber запустив спільну ініціативу з Міністерством охорони здоров’я України та київською благодійною організацією «Солом’янські котики», щоб допомогти забезпечити безплатними проїздами медичних працівників майже 100 медичних закладів по всій Україні.

Медична спільнота, яка завжди несе на собі основний тягар важких часів, таких як епідемії та війни, часто має долати труднощі, щоб дістатися до роботи та назад додому, оскільки значна кількість працівників лікарень живе на околицях великих міст. Щоб полегшити ношу героїчних українських медиків, Uber надав спеціальні промокоди на безплатні поїздки. Промокоди будуть розповсюджені серед 100 медичних закладів по всій Україні, у тому числі в таких містах як Київ, Львів, Вінниця, Дніпро, Тернопіль та інших шести містах, де доступний сервіс Uber.

 

«З самого початку цієї жахливої війни Uber підтримує Україну та українське суспільство, ініціюючи різноманітні соціальні проєкти у співпраці з громадськими організаціями, волонтерськими центрами та бізнесом. Сьогодні ми дуже раді підтримати медичних працівників, які так потребують цієї допомоги в цей час. Uber підтримує і буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — зазначив Марчін Мочирог, генеральний менеджер Uber у Центральній та Східній Європі.

 

У рамках ініціативи, запущеної в серпні, Uber після консультацій із МОЗ зобов’язався щомісяця надавати лікарням близько 35 000 промокодів на безплатні поїздки, що в грошовому еквіваленті відповідає сумі до 8 мільйонів гривень на місяць. Ініціатива триватиме до кінця листопада 2022 року.

«МОЗ має досвід співпраці з Uber. Наш новий спільний проєкт особливо важливий, оскільки він забезпечить наших медиків-героїв, які невтомно рятують життя українців у ці важкі часи, зручним транспортним рішенням», — зазначила заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич. — Ми також сподіваємося, що цей проєкт спонукатиме інші відповідальні українські та міжнародні компанії підтримувати галузь охорони здоров’я».

Скористатися промокодами в додатку Uber працівникам лікарень допомагатимуть волонтери київського благодійного фонду «Солом’янські котики», який, зокрема, спеціалізується на навчанні цивільних домедичній допомозі.  

«Кожного дня наші медики демонструють надзвичайний героїзм, цілодобово рятуючи життя людей під звуки сирен, а іноді й під обстрілами… Багатьом із них також доводиться витрачати свій дорогоцінний час на те, щоб дістатися до лікарні та додому, чекати громадський транспорт чи ловити “попутку”. Тож ми дуже раді, що така ініціатива допоможе нашим лікарям покращити умови їхніх щоденних поїздок на роботу», — зазначив Андрій Єрофєєв, співзасновник та виконавчий директор «Солом’янських котиків».

Ця ініціатива відповідає постійним зусиллям Uber з допомоги українцям у цей складний час і довгостроковому зобов’язанню компанії підтримувати спільноти лікарів і пацієнтів, у рамках якого було реалізовано низку проєктів у співпраці з МОЗ під час піку пандемії COVID-19.