Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Безбар’єрність в дії: Славутська міська лікарня на Хмельниччині стала доступною для маломобільних груп населення

21 лютого 2022
245

У Славутській міській лікарні з'явилося сучасне приймальне відділення, яке щорічно може приймати близько 20 тисяч пацієнтів.

Тут облаштували лабораторію, кабінети комп’ютерної томографії та ультразвукової діагностики – тож лікарі отримали можливість проводити оперативну сучасну діагностику пацієнтів у разі невідкладних станів. За кошти державного бюджету для відділення закуплено комп'ютерний томограф Siemens та апарат УЗД загальною вартістю понад 14 млн грн.

Окрім того, у закладі діє цілодобовий пост лікаря для надання невідкладної медичної допомоги, а також всі діагностичні підрозділи, які в максимально короткі терміни дозволять поставити діагноз пацієнту для надання йому кваліфікованої допомоги.

Аби зробити приміщення зручним для транспортування хворих та доступним для маломобільних груп населення, тут враховано усі вимоги до безбар'єрності, як це і передбачено Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні, яку ухвалено у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

У приймальному відділенні облаштовано пандуси та спроєктовано широкі двері для безперешкодного потрапляння пацієнтів до закладу. 

Наразі в лікарні завершуються роботи з будівництва переходу між корпусами, завдяки якому пацієнтів з приймального відділення можна буде безперешкодно транспортувати в інші відділення закладу для подальшого лікування.

На реалізацію проєкту виділено 9,6 млн грн з державного бюджету та 1 млн грн – з місцевого бюджету.