Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

89 українських медиків пройшли підготовку з медичної евакуації у Польщі

5 квітня 2023
166

89 наших медиків завершують у Польщі навчання медичній евакуації. Вони мали змогу працювати на реальних викликах у складі польських аеробригад на гелікоптерах HEMS (Helicopter emergency medical services). Тепер отримані ними навички допоможуть рятувати ще більше життів в Україні.

Українські медики відпрацьовували разом з польськими колегами допомогу на борті, транспортування пацієнтів та всі способи надшвидкого порятунку, які так потрібні сьогодні в Україні. 

Перша леді України Олена Зеленська разом із першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою зустрілася з групою медиків, які завершують навчання медичній евакуації.

«Вдячна дорогій колезі Агаті Дуді за її особисту активність у реалізації всіх наших двосторонніх проєктів. Вдячна всім, хто допоміг нашим медикам опанувати нові знання: голові Бюро національної безпеки Республіки Польща пану Яцеку Сівєрі, директору Авіаційно-рятувальної служби Роберту Галонцковському, директору Центру охорони здоровʼя у Ленчні професору Кшиштофу Боярському, заступнику директора з медичних питань Пьотру Томаку, керівнику Центру лікування опіків у Ленчні Єжи Стружині, а також усім медикам, рятувальникам, кожному і кожній, хто оточив наших фахівців професійною і дружньою увагою», – сказала Олена Зеленська.

Тим часом завершився черговий етап ще одного спільного медичного проєкту – стажування 39 українських фахівців із важких опікових травм у Центрі охорони здоровʼя у Ленчні (Independent Public Health Care Cener). Уже на травень цього року заплановано 30 операцій від кращих пластичних лікарів з Бостону для українців, які потребують реконструкції в результаті опіків та різних вроджених захворювань.

Наразі триває підготовка до навчання українських психологів і психіатрів, реабілітологів, добровольчих пожежних підрозділів.