Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 630 медиків-добровольців готові долучитися до роботи в медзакладах постраждалих від затоплення областей

29 червня 2023
295

Армія рф продовжує застосовувати терористичні методи та руйнувати українську інфраструктуру, у тому числі й медичну, що значно ускладнює надання медичної допомоги населенню на прифронтових і постраждалих територіях.

Черговий терористичний акт – підрив дамби Каховської ГЕС – призвів до затоплення населених пунктів та інших потенційно небезпечних обʼєктів. Це спричинило навантаження на медичні заклади регіону та медичних працівників.

Для підсилення кадрової спроможності лікарень до роботи на території постраждалих регіонів, зокрема Херсонщини й Миколаївщини, залучаються до роботи медики з інших областей.  Загалом на сьогодні понад 630 медиків з різних куточків країни готові посилити заклади охорони здоров’я у вищезгаданих областях. 

Найбільше медиків-добровольців – із Черкаської, Тернопільської, Вінницької, Одеської областей та міста Київ.

Починаючи з минулого тижня, 14 фахівців уже виїхали для посилення роботи медзакладів на зазначених територіях. Цього тижня до них доєднуються ще 26 лікарів та медсестер. Кожна команда працюватиме від 2 тижнів до місяця. Наразі графік відряджень вже сформовано до 3 вересня. 

До роботи залучатимуться, зокрема, такі фахівці: лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри та ін.

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні, медики окрім заробітної плати отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

«Згуртованість, взаємодопомога, підтримка серед медичних працівників один одного рятує життя українців. Зголоситися підтримати колег на Миколаївщині та Херсонщині можна через керівника лікарні, який подає списки охочих для їх направлення у відрядження для надання медичної допомоги. А також самостійно, зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ та залишивши заявку на участь за номером телефону: 0-800-60-20-19», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

 Нагадаємо, до постраждалих внаслідок повені регіонів відряджатимуть медиків-добровольців із інших областей.