Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

5000 пакунків малюка буде роздано породіллям за сприяння Олени Зеленської

25 серпня 2022
2822

У Київському міському пологовому будинку № 5 за сприяння дружини Президента  американський благодійний фонд Instant Aid та його донори Baby2Baby, Project C.U.R.E, Ergo Baby Happiest Baby, Carry The Future, Good 360 передали товари першої необхідності для немовлят. Це 25 переносок та 350 пакунків малюка, що містять одяг, пелюшки, серветки, креми зволожувальні та засоби від висипу, ковдри та приємний дріб’язок для новонароджених – все в розрахунку на кілька місяців. 

Допомогу вже отримали 15 породіль у Київському міському пологовому будинку № 5. Усього українкам буде роздано 5000 пакунків малюка.

Фонд Instant Aid вбачає свою місію у підтримці малозабезпечених сімей з малими дітьми в різних країнах світу, а під час лихоліть – у підтримці звичайних родин, в яких є діти. Серед його прихильників та амбасадорів – голлівудські зірки.

«Хоч у мого чоловіка є робота, та ніхто не певен, чи вона буде завтра – війна в країні. Отож, ця підтримка вагома», – зізнається Любов Пономаренко, яка днями народила сина.

Про те, що в Україні нині мамою бути непросто, говорить засновниця Instant Aid Жасмін Моуфлард-Козова. Вона сама мати сина. Тому й захотіла підтримати українських жінок, які, народжуючи дітей під час війни, демонструють, як життя завжди перемагає смерть.

До слова, Київський міський пологовий будинок № 5 знаходиться поруч із будинком на Лобановського, 6а, в який 26 лютого влучила російська ракета. Як згадує головна акушерка Світлана Рудченко, із перших днів війни вони організували безпечне місце для породіль та співробітників. Продумали всі деталі: як харчувати жінок у бомбосховищі, як забезпечити тепло, де взяти ліки для жінок після пологів чи операцій. Їм суттєво допомагали благодійні фонди, а також пекарні та компанії з доставки питної води. 

За словами пані Світлани, до столиці повертається все більше мешканців, а, отже, в їхньому пологовому народжується більше дітей. До 24 лютого тут зʼявлявся на світ кожен четвертий малюк у Києві. Зараз народжуються переважно хлопчики. 

«Сьогодні наша країна переживає надскладні часи, які вимагають єдності. Це стосується державного та громадського секторів, бізнесу та наших партнерів. Країни, що надають нам допомогу, проявляють ті цінності, що важливі й для нас. Це – вільна та незалежна Україна. За час війни наша держава отримала допомогу від 35 країн на понад 12 млрд грн. Це медична допомога для різних закладів охорони здоров’я, – зазначила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич. – І зараз народження дітей – це як символ, проєкція на нову відроджену, відбудовану країну».