Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

50 українських лікарень будуть оснащені сонячними панелями

25 квітня 2023
545

Українські медичні заклади будуть облаштовані сонячними станціями із системами збереження енергії від благодійної організації «Фонд “Енергетична Дія для України”» у рамках кампанії Фонду «50 сонячних лікарень». Наразі таке обладнання вже встановлюють у Чернігівській обласній дитячій лікарні та Іванківській ЦРЛ — потужністю 44,59 та 25,07 кВт відповідно. 

Гібридні фотоелектричні станції складаються з сонячних панелей, інверторів та системи збереження енергії. 

«Реалії, в яких ми живемо, коли вже понад рік майже щодня нас атакує росія, ставлять перед нами нові виклики, осторонь яких ми не можемо залишатися. Під загрозою опиняються не лише військові, а і цивільні. Зима, що минула, в черговий раз довела, наскільки гострим є питання енергетичної незалежності. Що стосується сфери охорони здоров’я, то говорячи про енергетичну незалежність, ми фактично говоримо про життя та здоров’я людей. Наша мета — забезпечити безперебійне надання медичної допомоги всім пацієнтам, які її потребують. Я щиро дякую всім, хто активно долучається та допомагає нам забезпечити електроживлення в медичних закладах за будь-яких умов», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Встановлення сонячних електростанцій з системами збереження електроенергії дозволить українським лікарням залишатися більш стійкими в умовах енергетичного тероризму росіян та бути готовими до надзвичайних ситуацій. 

Завдяки сонячним станціям під час аварійних відключень операційні, реанімації та відділення патології новонароджених і недоношених дітей будуть забезпечені необхідною електроенергією. Кожна станція зможе забезпечувати безперебійну роботу відділень мінімум протягом 2-3 годин. 

Зазначимо, що оснащення лікарень сонячними панелями зробить їх енергетично незалежними та забезпечить безперебійне надання допомоги пацієнтам кожного медзакладу. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що ряд українських лікарень буде оснащено сонячними панелями.