Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

400 000 $ — на апарати УЗД у межах ініціативи UNITED24

4 січня 2023
616

Міжнародна фармацевтична компанія «AstraZeneca» пожертвувала 400 000 $ через UNITED24 на апарати УЗД, які допоможуть з якісною діагностикою поранених. Це вже другий внесок AstraZeneсa через UNITED24. Уперше компанія задонатила 500 000 $ у межах збору першої леді на автівки швидкої допомоги.

Апарати УЗД будуть двох видів: стаціонарні та портативні.

«Як відомо, ультразвукове дослідження — затребувана діагностика, завдяки якій можна безболісно, нешкідливо і швидко вивчити стан внутрішніх органів людини. Цим і пояснюється широке застосування апаратів УЗД у всіх медичних сферах. Треба сказати, що за функціональністю портативні апарати не відрізняються від стаціонарних, однак перші можна використовувати для обстеження на догоспітальному етапі чи нетранспортабельних пацієнтів, що особливо актуально під час війни. Дякуємо!», — говорить заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Нагадаємо, на запит Міністерства охорони здоров’я України, за підтримки фармацевтичної компанії «AstraZeneca», Yellowblue Force Foundation допоможе українцям, які постраждали від війни, імплантами для остеосинтезу — вони є ефективним рішенням у лікуванні складних уражень кісток.