Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

28 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи

7 жовтня 2022
3007

Міністерство охорони здоров’я України разом із Європейською комісією продовжують організовувати евакуаційні рейси для громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії. 

Цього тижня вдалося евакуювати 28 пацієнтів та доправити їх на спеціалізоване лікування у медзаклади Німеччини, Норвегії, Австрії, Нідерландів, Польщі, Швеції та Ірландії. 

Евакуаційні рейси тривають з перших днів війни та відбуваються майже щодня. Адже надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях суттєво ускладнилось внаслідок постійних бойових дій, обстрілів та пошкоджень інфраструктури. 

Нині у складі групи були пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями. Зокрема, пацієнт з Бучі, Київської області, який підірвався на міні, пацієнти зі східних та прифронтових територій. У групі також є цивільні особи з онко та хронічними захворюваннями. Всі вони транспортовані за кордон для продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територіях через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.