Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

226 одиниць медобладнання та 57 реанімобілів на суму 380 750 125 грн закуплено за три місяці роботи UNITED24

20 серпня 2022
3126

35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень, 22 рентгенівські установки з С-аркою, 83 наркозно-дихальних апарати, 24 операційні столи, 57 автомобілів швидкої допомоги, 5 апаратів штучної вентиляції легень для дітей та новонароджених – на загальну суму - 380 750 125 грн. Це придбано ДП “Медичні закупівлі України” за кошти, зібрані через  фандрейзингову платформу UNITED24 для потреб сфери охорони здоров'я – за три  місяці відколи вона створена.

Ці транспортні засоби та обладнання, зокрема, дають змогу рятувати життя українців. Переважно – в регіонах, які знаходяться під постійними артилерійськими та ракетними обстрілами, а також по-сусідству з тими, де йдуть бойові дії. 

«Українці змогли самоорганізуватися та надихнути світ – для відкриття ще одного фронту – медичного. Збір на медичну допомогу триває. Тож долучитися може кожен – на платформі UNITED24. Разом з коштами державного бюджету, позики Світового Банку, грунту Глобального фонду, надходженнями гуманітарної допомоги ці пожертви значно допомагають власникам лікарень модернізувати матеріально-технічну базу останніх з урахуванням викликів, спровокованих повномасштабним вторгненням росії на територію України», - говорить міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, нещодавно ще п’ять дитячих апаратів штучної вентиляції легень придбано коштом згаданої ініціативи.