Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

10 українських і 2 провідні німецькі лікарні домовилися про медичне партнерство

29 лютого 2024
619

П’ять українських медичних закладів підписали меморандум про намір співпраці з німецькою клінікою «Шаріте», ще п’ять – домовилися про співпрацю з німецькою мережею реабілітаційних лікарень «BG Kliniken». 

Зустрічі між представниками українських та німецьких медзакладів відбулися під час міжнародної конференції з медичних партнерств, яка проходила 26-27 лютого в Берліні.

Меморандуми про партнерство з відомою берлінською університетською клінікою «Шаріте» підписали обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології у м. Ужгород, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня, Національний медичний Університет імені О. О. Богомольця, Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук України.

Клінічна лікарня «Феофанія», Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», Міська клінічна лікарня №4 Дніпровської міської ради, Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України домовилися про співпрацю з німецькою мережею лікарень «BG Kliniken», яка спеціалізується на лікуванні та реабілітації постраждалих від важких травм.

«Співпраця між двома провідними німецькими медичними інституціями і нашими лікарнями особливо актуальна зараз, коли внаслідок російських ракетних ударів та бойових дій тисячі українців отримують важкі травми та поранення. Навчання наших спеціалістів у цих закладах та вивчення їхнього досвіду дасть можливість надавати найсучаснішу та найефективнішу допомогу тим, хто її так сильно потребує. Хочу також подякувати Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку за підтримку медичних партнерств», — зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя України з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко.

Розвиток міжнародного медичного партнерства — це ініціатива першої леді України Олени Зеленської, яка була започаткована під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня 2023 року.

Наразі уже 18 країн підтримали програму міжнародного медичного партнерства з Україною, було підписано 34 меморандумів про співпрацю. Медичне партнерство в Німеччині стало можливим завдяки сприянню  Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) у межах фінансованої ним програми госпітальних партнерств.