Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

10 000 ноутбуків отримають українські медики за сприяння МОЗ та Мінцифри

26 липня 2022
2983

За сприяння Міністерства охорони здоровʼя та Міністерства цифрової трансформації українські медики отримають 10 тисяч ноутбуків. Техніка закуплена французьким Міністерством економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету на прохання української влади.

Сучасні функціональні пристрої уже в дорозі до закладів охорони здоров’я та вже скоро допомагатимуть лікарям у щоденній роботі.

«Ще до початку війни ми сформували для себе важливу ціль — надати доступ лікарням до усіх новітніх технологій та можливості впевнено користуватися ними.  Зробити так, щоб у кожного лікаря був власний персональний комп’ютер, швидкісний інтернет та ще більше можливостей для надання якісних і доступних медичних послуг. Це також і про депаперизацію медичної сфери та про нові цифрові інструменти. Як допомога на цьому шляху — 10 тисяч ноутбуків від французького уряду», — зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

«Ми прагнемо, щоб українські медики не тільки володіли цифровими навичками, але й мали відповідне технічне забезпечення для повноцінної реалізації своєї роботи. Ініціатива, завдяки якій медики отримають 10 000 ноутбуків, зробить їх щоденну роботу ефективнішою, а також полегшить взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі», — заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.  

Нагадаємо, гуманітарна допомога регулярно надходить від офіційного Парижа. Французи розуміють, що нині Європа утверджується в Україні. Передусім цінностями життя та свободи.