Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 29.03.2022 № 539 "Про особливості проведення циклів спеціалізації за деякими лікарськими спеціальностями в умовах воєнного стану"

29 березня 2022
7418

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.03.2022 N 539

м. Київ

Про особливості проведення циклів спеціалізації за деякими лікарськими спеціальностями в умовах воєнного стану

 

Відповідно до пункту 1 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, Указу Президента України від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 15 березня 2022 року № 2119-IX, частини другої статті 9, пункту 2 частини другої статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою забезпечення кадрових потреб закладів охорони здоров’я в умовах воєнного стану та його наслідків

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Установити, що в період дії воєнного стану структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних або Київської міської військових адміністрацій у разі виробничої необхідності погоджують зміну спеціалізації контингенту курсантів, які не входять до Переліку назв циклів спеціалізації та вдосконалення лікарів (провізорів), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 07 грудня 1998 року № 346:

1) лікарям, які отримали вищу освіту та пройшли підготовку в інтернатурі за спеціальністю педіатричного профілю, на проходження курсів спеціалізації на одну із спеціальностей «лікувальна справа»;

2) лікарям, які отримали вищу освіту і пройшли підготовку в інтернатурі за однією із спеціальностей «лікувальна справа» (спеціальності розділу І Внутрішні хвороби, розділу ІІ Хірургія Номенклатури лікарських спеціальностей, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 лютого 2019 року № 446, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 року за № 294/33265) на проходження курсів спеціалізації за однією із спеціальностей педіатричного профілю.

 

2.  Погодження зміни спеціалізації відповідно до пункту 1 цього наказу здійснюється структурним підрозділом з питань охорони здоров’я обласної або Київської міської військової адміністрації на підставі листа закладу охорони здоров’я, в якому працює лікар, з обґрунтуванням виробничої необхідності і гарантією працевлаштування лікаря на посаду за отриманою спеціалізацією та копії сертифіката лікаря – спеціаліста.

 

3. Пункт 1 цього наказу не поширюється на лікарів, які є молодими спеціалістами та працевлаштовані відповідно до Порядку працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 грудня 1997 року № 367.

 

4. Примітка Переліку назв циклів спеціалізації та вдосконалення лікарів (провізорів), затвердженому наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07 грудня 1998 року № 346, у період дії воєнного стану не застосовується.

 

5. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласної, Київської міської військових адміністрацій протягом місяця після припинення або скасування воєнного стану надати Міністерству охорони здоров’я України інформацію щодо переліку лікарів та їх спеціальностей, яким було надано погодження спеціалізації відповідно до цього наказу.

 

6. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласної, Київської міської військових адміністрацій, керівникам закладів вищої освіти, які здійснюють післядипломну підготовку лікарів, забезпечити виконання цього наказу.

 

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Микичак І.В.

     

    

Міністр Віктор ЛЯШКО