Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 21.12.2023 № 2168 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 лютого 2022 року № 202"

21 грудня 2023
440

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

21.12.2023 N 2168

м. Київ

 

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 лютого 2022 року № 202

 

 

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою упорядкування діяльності консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених при Міністерстві охорони здоров’я України  

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Внести до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 лютого 2022 року № 202 «Про питання утворення та діяльності консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених при Міністерстві охорони здоров’я України», такі зміни:

 

1) пункт 2 викласти у такій редакції:

«2. Керівникам структурних підрозділів Міністерства охорони здоров’я України забезпечити:

 

1) дотримання Примірного положення, затвердженого пунктом 1 цього наказу;

 

2) приведення положень про консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи утворені при Міністерстві охорони здоров’я України (далі – Дорадчі органи) у відповідність із Примірним положенням, затвердженим пунктом 1 цього наказу;

 

3) затвердження до усіх Дорадчих органів положення про них.»;

 

2) доповнити пунктом 3 такого змісту:

«3. Установити, що:

 

1) Дорадчий орган, утворений на визначений у наказі строк, вважається таким, що ліквідований з дня закінчення зазначеного у наказі строку;

 

2) у разі недоцільності подальшого функціонування Дорадчого органу або виконання завдань з метою якою вони були утворені Міністр приймає рішення про його ліквідацію за власною ініціативою, або за пропозицією відповідного структурного підрозділу Міністерства охорони здоров’я України.».

 

2. Затвердити Зміни до Примірного положення про утворення та діяльність консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів при Міністерстві охорони здоров’я України, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01 лютого 2022 року № 202, що додаються.

 

3. Юридичному департаменту (Олександру Морачову) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

 

Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО