Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 04.08.2021 № 1627 "Про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти"

4 серпня 2021
12918

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

04.08.2021 N 1627

м. Київ

Про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти

 

Відповідно до статті 12 Закону України «Про екстрену медичну допомогу», Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги, затвердженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 383, постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 року № 1115 «Про затвердження Порядку підготовки та підвищення кваліфікації осіб, які зобов’язані надавати домедичну допомогу» та пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою удосконалення підготовки осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками зобов’язані надавати домедичну допомогу, та з метою адаптації навчально-тренувальних програм до міжнародних стандартів надання невідкладної медичної допомоги 

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити навчально-тренувальні програми трьох рівнів з підготовки осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні надавати домедичну допомогу, що додаються.

 

2. Затвердити  навчально-тренувальну програму підготовки за кваліфікацією «Інструктор з надання догоспітальної допомоги», що додається.

 

3. Затвердити  навчально-тренувальну програму підготовки за кваліфікацією «Інструктор з надання першої допомоги», що додається.

 

4. Державному закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України» забезпечити методичну допомогу з питань впровадження затверджених програм у навчально-тренувальних відділах (центрах) підготовки з надання домедичної допомоги.

 

5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 29 березня 2017 року  № 346 «Про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти».

 

6. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити виконання цього наказу.

 

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Садов’як І.Д.

 

 

 Міністр

Віктор ЛЯШКО