Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 02.06.2023 № 1007 "Про утворення Комісії з перевірки захисних споруд цивільного захисту підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України"

5 червня 2023
1109

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

02.06.2023 N 1007

м. Київ

 

Про утворення Комісії з перевірки захисних споруд цивільного захисту підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України

 

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою забезпечення цілодобового доступу до захисних споруд цивільного захисту

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Утворити Комісію з перевірки захисних споруд цивільного захисту (укриття, сховище) підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України (далі – Підприємства) та затвердити її склад, що додається.

 

2. Відповідальним особам,зазначеним у додатку до цього наказу, у ході проведення обстеження вносити пропозиції балансоутримувачам щодо усунення виявлених недоліків та покращання умов перебування населення у цих захисних спорудах цивільного захисту (укриття, сховище) Підприємств.

 

3. Головному спеціалісту з мобілізаційної роботи (Ярослава Семенчук) забезпечити заходи з контролю та перевірки захисних споруд цивільного захисту (укриття, сховище) Підприємств.

 

4. Керівникам Підприємств:

1) забезпечити перевірку готовності до використання за призначенням та постійний (цілодобовий) доступ до захисних споруд цивільного захисту (укриття, сховище) Підприємств;

2) забезпечити належне облаштування споруд цивільного захисту (укриття, сховище) Підприємства відповідно до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331.

3) після проведення перевірки надати відповідні матеріали для узагальнення секретарю Комісії (Ярослава Семенчук).

 

5. Юридичному департаменту (Олександр Морачов) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

 

Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Перший заступник Міністра Сергій ДУБРОВ