Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Зоряна Скалецька: Місцева влада має забезпечити доступ до лікаря

22 жовтня 2019
14468

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька в інтерв'ю «Українська правда. Життя» розповіла про продовження трансформацій на первинному рівні медицини, підготовку запуску змін у лікарнях, автономізацію національних закладів та ситуацію всередині міністерства.

Керівники медичних закладів є відповідальними за формування політики заробітних плат в своїх закладах. Ми довіряємо керівникам цих закладів, що вони хороші управлінці і максимально ефективно використають ресурси. Але розуміємо, що стількох фахових управлінців у нас немає. Працівники закладів в багатьох закладах почали ініціювати підписання колективних договорів, в яких прописується, від чого залежить заробітна плата медичного персоналу. Є заклади, де це зробили, і там максимально гарантована зарплата в збільшених розмірах.

“Згідно з проектом Держбюджету реформа вторинки буде розпочата 1 квітня 2020-го року. У нас є ще п’ять місяців. Необхідні законодавчі зміни для продовження спрощеної автономізації. Законопроект готовий до реєстрації і подання.
Друге питання: наші партнери аналізували спроможність закладів, наскільки вони готові до контрактування. В багатьох ще є питання забезпеченості комп’ютерами. Є питання, наскільки місцева влада готується до цього. 5 місяців достатньо, якщо поставити задачі
” – сказала міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті «Українська правда. Життя»

 

читайте також